sparky logo
bosch logo
dewalt logo
hitachi logo
makita logo
flex logo
black & decker logo
einhell logo
rtr logo
premium logo
raider logo

InstrumentiStart.com – с две нови марки и ново лого

Share

Както става ясно от заглавието www.instrumentistart.com се радва на ново лого.

Сайтът работи от октомври 2012, вече над 7 месеца. За това време, допълнихме гамата на марките с които стартирахме – RAIDER, RTR, SPARKY и KRESS, а освен това от скоро  предлагаме асортимента на две нови – EINHELL и WORX.

Отворихме он-лайн магазин

Share

към www.instrumentistart.com

Преди няколко дни стартира новият ни сайт, специализиран изцяло в продажбата на инструменти и машини www.instrumentistart.com

В момента предлагаме ограничен брой марки – RTR, RAIDER, SPARKI и KRESS, но подготвяме за продажба още няколко марки.
Напомняме ви, че можете да разчитате на нас за съвет, в случай се колебаете в избора на инструмент. Можете да ни пишете тук или да ни потърсите на координатите ни в www.instrumentistart.com

Ремонт и поддръжка на ъглошлайф

Share

Ремонт и поддръжка на ъглошлайфОт опитът който имаме, искаме да ви дадем няколко съвета, за да ви предпазим от нежелани, тежки ремонти на тези видове машини:

1. Това са високо скоростни машини и логично най-голямото натоварване е в лагерите. При поява на странен и нетипичен шум трябва да знаете, че има проблем и е по добре да се сменят няколко лагера отколкото да изгорят ротор или статор, а някой път и двете.
2. Тези видове машини се използват както за рязане на метал така и за рязане на неметал. При рязането на неметал се отделят голямо количество финни частици прах, които влизат неизбежно в машината и по-точно в лагерите, така че е хубаво след работа с неметал да се обдуха ъглошлайфа с компресор. Имайте предвид, че при по-честа работа с неметал (повече прах) лагерите на машината се повреждат доста по-бързо.
Ако имате някакво съмнение че ъглошлайфа ви не работи правилно, по добре я донесете при специалист (напомняме ви, че при нас диагностиката е безплатна), за да бъдете сигурни, че машината ще ви служи още дълго време без да се налагат тежки и скъпи ремонти.
Без значение от коя марка HILTI, BOSCH, SPARKY, METABO, MAKITA, KANGO, DEWALT, BLACK&DEKER, HITACHI, RAIDER, RTR, EINHELL и други, ние ще ви помогнем бързо адекватно и коректно.
Ако имате въпроси на тема „ремонт и поддръжка  на ъглошлайф“ моля пишете в коментарите или се свържете с нас на посочените координати.

Къртачи – сервизиране и профилактика

Share

На по-добрите къртачи, като HILTI, BOSHC, SPARKY, METABO, MAKITA, KANGO, DEWALT, BLACK&DECKER, HITACHI производителите дават около 200 часа работа на ударната група, по-известна като „сервизен пакет“. Някой от тях имат електроника и при изразходване на времето им светва сервизната лампа и спират работа, при други модели машината губи удар.

Препоръчваме да НЕ ПРАВИТЕ никакви опити за отстраняване на повредите, освен в сервиз. Нашият опит сочи, че подобни експерименти водят до допълнително увреждане на машината и по-тежки (по-скъпи) ремонти.  Заповядайте при нас за безплатна диагностика – с удоволствие ще ви помогнем най-малкото да установите точната повреда – вижте повече информация за безплатна диагностика.

Не използвайте бормашината си като бъркалка!

Share

бъркалка за строителни смесиНека започнем с това че бормашината не е бъркалка и ако я използвате за тази цел то много вероятно ще я повредите! Опитът ни показва че всяка 5-та бормашина, която идва при нас за ремонт, то той се налага защото машината е ползвана, като бъркалка – изгорял ротор-статор или изронена механична  част.

Всяка една уважаваща себе си фирма като SPARKY, BOSCH, MAKITA, RAIDER, RTR и доста други, предлагат в богата си гама бъркалки за строителни смеси и разтвори.

Много по-лесно, бързо и качествено ще си разбъркате строителната смес или разтвор с бъркалка отколкото с каквато и да е бормашина.

Съвети при закупуване на Перфоратор

Share

Според това, за какво точно ще се използва перфоратора, имайте предвид следното:

1. Ако го купувате за домашни цели (дупка тук-там, от време на време), спокойно можете да си изберете някой от по-евтините варианти на SPARKY, RAIDER, RTR, EINHELL, например.

2. Ако ви предстои повече работа, като поставяне на изолация или изкъртване на плочките в банята, то би било добре да поразгледате по-солидните варианти на гореспоменатите марки, пр. SPARKY 540 E ( 5-6 кг.).

3. За професионална работа, би могло да се разчита най-вече на доказаните марки, като BOSCH, HILTI, MAKITA, KANGO, DEWALT, METABO, BLACK&DECKER, и от българските SPARKY. При голямо натоварване, машина от тези марки в крайна сметка ще ви спестят време и средства.

Ако се колебаете между някоя от марките или различните модели, моля не се колебайте да се свържете с нас за по-подробна информация.

Вижте и нашите предложения за къртач под наем.